تبلیغات
از شیر مرغ تا جون ادمیزاد آموزشهایی مثل........ که قبل از ازدواج باید جواننان بدانند؟؟؟؟؟؟ زیباترین مد آموزشهایی مثل........ که قبل از ازدواج باید جواننان بدانند؟؟؟؟؟؟ - روش پخت سمنو عید89
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :1
  • بازدید دیروز :4
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
جدیدترین مد لباس محجبه ایرانی مد89
جدیدترین حلقه های ازدواج مد89
زیباترین مدل زیبای انگشتری مد89
زیبا ترین مدل های عروس 89
جدیدترین مد2010 لباس هندی
جدیدترین مدل زیبای روسری زنانه
جدید ترین مد بستن شال وروسری مد89
زیباترین مدل لباس زنانه 2010
جدید ترین مدل های لباس با طرح ایرانی89
نرم افزار امنیتی
نرم افزار کامپیوتری
نرم افزار وآهنگ موبایل
بازی موبایل
مستند
نرم افزار کامپیوتری
مجموعه لباس و جواهرات بهاری و ست2010
جدید ترین مد لباس حجاب دار 89
زیباترین مد رنگ مو2010
زیباترین مد کیف89
جدیدترین مدل 89عینک آفتابی
زیباترین مدل مو زنانه
زیباترین گردنبند مردانه
زیباترین لباسهای نامزدی
مد جدید لباس اسلامی
مد جدید89با طرح نیمایی
لباس خواب بهاره
لباس تابستانه برای زنان باردار
مد ست لباس بهاره 89
مدلهای زیبای کوتاه پسرونه
زیباترین مد ارایش و شینیون
مدل آرایش عروس باحجاب
زیباترین مد آرایش عروس با حجاب مد 89
زیباترین مد آرایش که تا حالا دیدید
زیباترین مد آرابش دختران جوان
زیباترین مد ناخنها 89
آموزش مرحله به مرحله زیباترین آرایش ناخن
زیباترین آرایش هندی 89
زیباترین آرایش های خلیجی مد89
مجموعه لباس و جواهرات بهاری و ست89
مد جوراب بلند وکوتاه زنانه 89
مجموعه لباس تزیینات 2ست 89 2010
مدل ساعت نامزدی 89 2010
مجموعه لباس تزیینات ست 89 2010
مدل دستبند تزیینی
طریقه چیدن سفره هفت سین عید89به سبک جدید
کارت تبریک سال 89
روش پخت سمنو عید89
رنگ مد سال 89
سال 89 سال ببر و کارت آن
اس ام اس و پیامک های مخصوص تبریک عید ۸۹
اس ام اس روز پدر
اس ام اس روز مادر
اس ام اس خنده دار
اس ام اس عاشقانه
مدل لباس کوتاه برای دختران جوان2010
مد2 لباس عروس 2010
مد لباس عروس 2010
مد لباس خواب زمستانه وتابستانه 2010
مدآرایش 2010 برای دختران
چهره خود را روی سنگ هک کنید
چهره خود را وحشتناک کنید
چشمان خودرا جذاب کنید
خودآموز فتوشاپ ،عکس خود را زیبا کنید
لباسهای حجاب دار 2010
مد بستن شال2010
طریقه بافتن مو به طور زیبا
آموزش مرحله به مرحله سایه چشم طاووسی
آموزش مرحله به مرحله سایه چشم
مد لباس سیز همراه با سایه چشم2010
مد مجموعه لباس مجلسی2010
مد سینه ریز وگوشواره 2010
لباس روعه کوتاه 2010
مد تزینی پا2010
مد لباس مجلسی دامن بلند 2010
زیباترین جواهرات2010
مد کیف عروس 2010
مد روسری عروس2010
مد کفش عروس2010
دسته گل عروس2010
شلوار راحتی خانه 2010 برای خانمها
کارت دعوت زیبا 2010
زیباترین اتاق خواب نامزدان جوان2010
زیباترین لباسها برای دختران جوان 2010
زیباترین مد آرایش عروس2010
لباس عروسی برای کودکان 2010
3مجموعه لباس وتزینات برای خانمها مد 2010
کیف مد2010
مجموعه لبا س وتزینات برای خانمها مد 2010
مد لباس نامزدی زنانه 2010
مد شلوارک وپیراهن مردانه 2010
آموزش مرحله به مرحله آرایش چشم 2010
2سایه چشم2010
سایه چشم2010
آرایش چشم 2010

 

روش پخت سمنو عید89

سایت ویژه نوروز جشن باستانی ایران زمین |www.9rooz.ir

سَمَنو یکی از دسرهای سنتی ایرانی و آذربایجانی و ویژه سفره هفت سین نوروزی است. سمنو را از جوانه گندم و آرد درست می‌کنند. ماده شیرین کننده سمنو شیره‌ای است که از خرد کردن جوانه گندم گرفته می‌شود. این شیره با آرد سبوس‌دار جوشانده می‌شود.

 

طرز تهیه


مواد لازم برای ۴ نفر: • گندم یک کیلو • آرد ۴ کیلو • آب به مقدار لازم

 

(به نسبت یک کیلو گندم چهار کیلو آرد لازم است) گندم نقره‌ای شده را چرخ می‌کنیم و یا می‌کوبیم بعد مقداری آب روی آن می‌ریزیم و خوب مخلوط کرده آن را از صافی رد می‌نمائیم و آنها را با دست فشار می‌دهیم تا عصاره گندم که شیرین است گرفته شود

 

 آرد را در یک ظرف مناسب می‌ریزیم شیره گندم را هم روی آن ریخته بهم می‌زنیم تا مایه صاف و رقیق شود شیره گندم باید مقداری باشد که مایه را رقیق کند ظرف را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم مرتب آن را هم می‌زنیم تا جوش آمده و غلیظ گردد و ته نگیرد و رنگ آن هم قهوه‌ای شود

 

نکته حساس در پختن سمنو این است که از هم زدن سمنو غفلت نکنیم چون زود ته می‌گیرد و گلوله می‌شود پس از آن که سمنو غلیظ شدو غلظت آن مانند ماست معمولی در آمد و رنگ آن هم قهوه‌ای خوش رنگ شد سمنو آماده‌است سمنو به روغن و شکر احتیاج ندارد

 

 

وسایل در قدیم

 


 

برای پختن سمنو یک دیگ مسین و یک پاروَک (پاروی چوبی کوچک)، لازم است.

 

پاروَک را با دو دست می‌گیرند بطوریکه یک دست در بالای آن و دست دیگر در میانه دسته آن باشد.

 

دیگ مسین را بر روی اجاقی که از دو دیوار ساخته شده می‌گذارند . این دیوارها از خشت یا آجر است که با گل پوشانیده شده‌است.

 

 


 مواد پختن در قدیم

 

 


1.آب باران نیسانبارانی که از دهم خرداد ماه تا آخر خرداد ماه می‌بارد

 


2.آرد گندم

 


3.شیره جوانه گندم:برای بدست آوردن شیرهٔ جوانه گندم مقداری از دانه‌های آنرا پس از پاک کردن در کاسه‌ای که در آن آب نیسان ریخته شده خیس می‌کنند و سه روز می‌گذارند تا خوب خیس بخورد پس از آن ، دانه‌های خیس خورده را در پارچه پاکیزه‌ای می‌ریزند و می‌پیچند و سه روز می‌گذارند در آن پارچه بماند پس از این شش روز دانه‌های گندم جوانه می‌زند آنگاه گندم جوانه زده را در سینی بزرگی می‌ریزند و می‌گسترند و می‌گذارند تا جوانه بلند تر شود.

 

 اگر هوا خشک باشد پارچه نازکی را روی سینی می‌کشند و هر روز کمی از آب باران نیسان به آن می‌پاشند تا نم دار و جوانه‌ها زودتر بلند شود. تا این هنگام کسی که نماز می‌خواند حق ندارد که باین گندمها سرکشی کند. گندمهای جوانه زده آنقدر در سینی نگاهداری می‌شود.

 

تا سفیدی دنباله جوانه‌ها پیدا شود (بگفته تهرانیها به نقره بنشیند) آنگاه آنها را از سینی بیرون می‌آورند و در آب نیسان می‌شویند و پیش از آنکه خشک بشود در هاون می‌کوبند و پس از چند بار کوبیدن از هاون بیرون می‌آورند و در پارچه پاکیزه‌ای می‌ریزند و می‌پیچند و با دست می‌چلانند و شیره آن را در ظرفی می‌گیرند . این عمل پنج بار تکرار می‌شود.

 

 شیره دست افشار جوانه گندم را به اندازه‌ای که لازم می‌دانند با آرد گندم می‌آمیزند (مثلاً برای یک من آرد گندم پیرامون پنج سیر شیره لازم است) اگر شیره به اندازه کافی بدست نیاید به جای کمبود آن آب باران نیسان به کار می‌برند.

 


آداب شب سمنوپزان

 

 


 

شب سمنوپزان ساعت هشت تا نه شب همه زنها دور دیگ نذری گرد می‌آیند و یکی از آنها کبریتی به دست می‌گیرد و با گفتن «بسم الله» اجاق را روشن می‌کند. در این هنگام همه حاضران دعای (زیارت نامه دوازده امام) را زیر لب می‌خواند.

 

پس از آنکه دیگ گرم شد صاحب خانه که نذردار اصلی و همچنین پزنده سمنو است پاروک را با دو دست می‌گیرد و چند دور با آن سمنو را به هم می‌زند. پس از او زنهای دیگر یکایک همین کار را می‌کنند. وقتی که سمنو به غل غل افتاد زنهائی که نذر ریختن پسته یا بادام در دیگ سمنو دارند نذری خود را مشت مشت در آن می‌ریزند.

 

پختن سمنو نزدیک سحر به درازا می‌کشد ـ پس از آن پاروک را کنار می‌گذارند و سمنو را «دم» می‌کنند. آن را پس از شستشوی و گرفتن وضو به نماز می‌ایستند و پیش از آنکه سرخ شود و نماز صبح بخوانند دو رکعت نماز حاجت می‌گزارند پس از پایان نماز حاجت نشسته می‌مانند و دستها را گشاده در برابر صورت خود نگاه می‌دارند و آرزوی خویش را به‌وسیله حضرت فاطمه از خداوند خواستار می‌شوند و شرط می‌کنند که اگر نیازشان برآورده شود سال دیگر در سمنو پزان دیگری دو یا چند برابر آرد یا پسته یا بادام خواهیم آورد و یا خود سمنو نذری خواهیم پخت

 

 برخی از نذرداران سمنو، عقیده دارند که پس از دم کردن دیگ، «حضرت فاطمه» هم مانند گروه زنان به محل سمنو پزان می‌آید و در پای دیگ نماز می‌گزارند و از این رو جا نماز خاصی در گوشه‌ای از آن محل می‌گسترد که کسی حق نماز خواندن در آن نخواهد داشت .

 

پس از اینکه نماز و دعا به پایان رسید چند ساعتی می‌آسایند و سپس دور دیگ گرد می‌آیند و زن نذردار اصلی در آن را بر می‌دارد و به سمنوی پخته نگاه می‌کند که آیا جای سر انگشت یا پنجه حضرت فاطمه در آن مانده‌است یا نه و اگر ببیند بسیار شادمان خواهد شد

 

 آنگاه خود او نخستین ملاقه سمنو را در کاسه‌ای می‌ریزد و حاضران نیز شادی می‌کنند و کف می‌زنند و به کشیدن سمنو از دیگ و ریختن آن در کاسه‌ها می‌پردازند، هر کاسه‌ای را در سینی کوچکی می‌گذارند و بر آن حوله‌ای می‌کشند و به خانه یکی از خویشان یا دوستان یا همسایگان می‌فرستند هر کسی که سمنوی نذری برای او فرستاده می‌شود پس از دعا بر نذردار و خالی کردن کاسه مقداری شیرینی یا قند و یا نبات در همان کاسه می‌گذارند و به خانه صاحبش پس می‌فرستد

سایر صفحات سایت
جستجویجستجویجستجویجستجویجستجویجستجویجستجویجستجویجستجوی
ابر واژه های سایت
عضویت در سایت
جهت دریافت جدیدترین ها در ایمیل خود در گروه سایت عضو شوید.

 
خوراک فید
جهت اطلاع از جدیدترین برنامه ها در خوراک فید عضو شوید.

icon
© کلیه حقوق این وب سایت نزد مدیران آن محفوظ است.
استفاده از مطالب تنها با اجازه مدیران امکانپذیر است.
قالب ساز : kabook.ir